2PROV

HERENTALS

In het seizoen 2024-2025 zal SKS van start gaan met een ploeg die zich richt tot ‘dagelijkse overlevers’. KSKS Herentals vindt nu de steun bij Herentals aan Z en Ethias om hun droom waar te maken dankzij de steun van het Ethias Impact Fund om ‘De Thuisploeg’ te realiseren.

‘De Thuisploeg’ is een sociaal project dat zich baseert op de kerngedachten van Younited Belgium. De deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving. De deelnemers kunnen bij ‘De Thuisploeg’ een eerste stap zetten in de richting van een nieuw begin.

Vincent Peters (Herentals aan Z en SKS Herentals): “Het groepsgevoel en groepsgebeuren dat onlosmakelijk bij voetbal hoort, kan deze mensen terug in hun kracht zetten en op het juiste spoor brengen. Wij willen hen daar graag in ondersteunen.”

Het bouwen aan zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld ontwikkelen en opnieuw structuur brengen in het leven, zijn zaken die centraal zullen staan bij ‘De Thuisploeg’. Voetballen is hierbij slechts het middel en niet zo zeer het doel.

Vincent Peters: “De sociale partners zullen een cruciale rol spelen naast het voetbalveld in de omkadering en de begeleiding van de deelnemers”. Tijdens de trainingen zal het plezier en het groepsgebeuren centraal staan, dat zit ook in het DNA van SKS Herentals”.

Het was de voorbije jaren even zoeken in welke vorm en met welke partners het project zou kunnen doorgaan. Uiteindelijk vond SKS steun bij de nieuwe vzw Herentals aan Z. Ze schreven samen met Schepen van Welzijn Bart Michiels (CD&V) aan een goed inhoudelijk plan dat nu ook zorgt voor financiële steun van Ethias aan ‘De Thuisploeg’. Ethias rijkt vanuit het Ethias Impact Fund 20.000 euro uit voor het project.