Single Blog Title

This is a single blog caption

U10: Vacla Beker: SKS Herentals – Bevel: 1 – 4

In de heenwedstrijd van de Jeugdcup Het Nieuwsblad was Bevel het sterkst gebleken, maar onze gasten hadden zich voorgenomen om alles in de strijd te gooien en zo alsnog de finale te halen.
Ze wisten immers drommels goed dat deze gespeeld wordt op het veld van eersteklasser Westerlo en dat wilden ze natuurlijk absoluut eens meemaken. De eerste 15 minuten golfde de partij op en neer en technisch waren de bezoekers misschien iets sterker, maar dankzij de opgestroopte mouwen, no sweat – no glory, hielden onze jongens toch gelijke tred. Zonde was het dan ook dat in de allerlaatste seconden na een corner toch de 0-1 op het bord getrapt werd. Na 9 minuten in het tweede kwart viel de 1-1. De mee opgerukte Lander knalde op doel en Lino was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te duwen. Nadat Bevel 2 x het doelkader had geviseerd was de 1-2, opnieuw in de 15de minuut, niet onverdiend. Trainer Kris besloot risico’s te nemen en een verdediger op te offeren voor een extra spits. De kansen kwamen wel, zo bleef de bal tussen de benen van de doelman steken nadat Siebe allen op hem afstormde, maar de counter werd nu natuurlijk levensgevaarlijk. Senne poetste achteraan echter alles op. Uiteindelijk viel toch de 1-3 doordat een sterk keepende Jordy netjes werd uitgekapt door de bezoekende spits.
En op zo’n moment kunnen mama’s, papa’s, trainer en afgevaardigde alleen maar trots zijn op hun voetballende zonen en dochter. Want opnieuw gaan ze er vol tegenaan alsof de stand nog 0-0 is. De bezoekende doelman hield zijn netten echter proper en hield SKS zo meermaals van een treffer. Op een counter scoorde Bevel ook nog de 1-4, maar dat neemt niet weg dat onze U10 met opgeheven hoofd mogen terug blikken op een sterk bekertornooi.
Lander Pauwels, Senne David, Jordy Seykens, Tony, Thomas Branckaerts, Thys Van Nueten, Lino Bernardon, Margaux Buysse, Lennert Aerts, Dries David, Lode Dierckx en Siebe Mauriën speelden een mooie campagne.