Single Blog Title

This is a single blog caption

U11 Blauw / Linda Olen – SKS Herentals / 5 – 7

Na de eerder stroeve wedstrijd van vorige week tegen Ezaart kregen onze jongens en Margaux een speech van trainer Kris te verwerken in de kleedkamer vooraleer ze aan de opwarming begonnen.

Dat deze niet in dovemansoren was gevallen konden de toeschouwers vanaf het wedstrijdbegin zien. Iedereen bleef goed in positie voetballen, volgde zijn mannetje indien nodig en streed met een groot hart. Toch was het Linda Olen dat onze keeper Jordy eerst verschalkte, deze jongens waren niet van plan om zomaar een figurantenrol te vervullen.

Na een assist van Justin kon Lino de bordjes in evenwicht hangen. Via een bal die al dan niet over de achterlijn rolde (aan de decibels van onze supporters te horen, zeker wel) en werd voorgebracht konden de groen-gelen nog eenmaal op voorsprong komen, want daarna nam SKS de match in handen. Na 10 minuten gaf de scheidsrechter goed balvoordeel na een fout op Margaux, waarvan Lino profiteerde. 3 minuten later was het weer spits Lino die vanuit een scherpe hoek de 2-3 binnenknalde. De wederoptredende Tijs had dan het veld al moeten verlaten met pijn aan de geopereerde lies.

Lennert, teruggekeerd uit kwetsuur kreeg daarna tot 2x toe de kans om het laken definitief naar ons toe te trekken, maar vond de keeper telkens op zijn weg. Het was Lode die vanop de rechtsback goed volgde en een perfect uitgespeelde counter afwerkte. 2-4. Ondanks het feit dat Senne zijn verdedigers Jasper en Thomas perfect aanstuurde, konden ze niet verhinderen dat Linda op corner milderde tot 3-4. Wat een spannende wedstrijd.

Na de koffie slaagden de blauw-witten er verdiend in de kloof weer uit te diepen. Dries en Siebe wroetten zich te pletter op het middenveld en nadat Xander zich op de flank goed doorzette, kwam Margaux perfect ingelopen: 3-5. Eerst met zijn fluwelen techniek, via een opwippertje over de keeper, later na een afgeweerde knal op de doelman van Jason, zorgde Lino voor een veilige kloof.

Linda Olen spartelde nog tegen: doelman Stijn pareerde knap een afstandschot, maar op de afvallende bal was hij toch geklopt. 1 minuutje voor tijd dwarrelde ook nog een voorzet aan de verste paal binnen, maar de schaapjes waren toen al lang op het droge.

Voor de vierde zege op rij (!) zorgden Senne, Lode, Thomas, Siebe, Dries, Jasper, Stijn, Xander, Lino, Justin, Margaux, Jason, Jordy, Tijs en Lennert